Christian Drouin Reserve
Christian Drouin - Coeur De Lion
Over het product
Le Calvados Pays D'Auge - Réserve des Fiefs is een van de mooiste producten die bij Drouin gemaakt worden. Het is een ideale fles voor wie Calvados op jongere leeftijd wil ontdekken, omdat ze de prachtige aroma's van ciderappels verbindt met de rondheid die zo typisch is voor de Pays D'Auge. De Réserve des Fiefs is een assemblage van verschillende types calvados van minstens drie jaar oud. Ze werden allemaal twee keer gedistilleerd in koperen alambieken. De techniek van het distilleren is de zogeheten 'distillation à repasse' of onderbroken distillatie. Daardoor maken de typische smaken van bitterzoete ciderappels plaats voor een harmonieus evenwicht tussen de fruitgeur en kruidige ondertonen. De calvados die gebruikt worden voor deze assemblage rijpen in overwegend gebruikte eikenhouten vaten.
Om de kwaliteit van deze calvados te illustreren, verwijzen we graag naar zijn recente verkiezing tot Beste Calvados ter wereld binnen zijn categorie op de World Drinks Awards van 2023, een zilveren medaille op de International Spirit Challenge van 2022 en een hele reeks andere prijzen op regionale en internationale wedstrijden sinds 2002. Wil u kennismaken met calvados via een betaalbare maar zeer kwalitatieve fles, dan is deze Réserve des Fiefs de perfecte keuze. Gebotteld op 40% ABV.
Over het merk
Toen Christian Drouin (de vader) in 1960 de Fiefs Sainte-Anne verwierf op de heuvels van Gonneville in de buurt van Honfleur, had hij nog geen idee hoe groot zijn achternaam zou worden in de wereld van de Calvados. Hij plantte appelbomen aan op zijn land en al snel groeide de zin om ook calvados te produceren. Christian was een doortastende en ondernemende man, en werkt de eerste 20 jaar aan het verfijnen van zijn distillaten van appelcider. De in die jaren geproduceerde calvados wordt te rijpen gelegd in verschillende types vaten, die tevoren onder meer sherry, porto of calvados bevatten en rusten jarenlang in de oude gebouwen van de boerderij. Christian verwerft ook enkele loten oude calvados van andere gereputeerde makers. In die periode wint Drouin ook zijn eerste medailles op de regionale wedstrijden en in Parijs.
Zoon Christian vervoegt zijn vader in de zaak in 1969, maar het is pas in 1979 dat beslist wordt dat de voorraden voldoende groot zijn om de markt op te gaan. Meteen wordt gekozen voor een internationale aanpak en een focus op oudere en kwalitatievere calvados dan tot dan toe de norm was in de sector. Die aanpak loont en Calvados Drouin wordt een vaste waarde in de betere restaurants en hotels overal ter wereld. In 1991 wordt de productie verplaatst naar een andere 18de-eeuwse boerderij in Coudray-Rabut.
In 2004 komt de derde generatie de kop op steken. Guillaume Drouin is een agronomisch ingenieur en oenoloog. Hij ontfermt zich eerst 5 jaar over de exportkant van het bedrijf, vooraleer hij de eerst de leiding over de productie en vervolgens de algemene leiding overneemt. tot op vandaag realiseren Guillaume en zijn vader Christian nog samen de assemblages van de huidige producten.